X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Timofti a comentat rezultatele alegerilor din România și relațiile cu Rusia

17 noi. 2014,, 12:20   Politică
7147 5
Foto : ziuaveche.ro
Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, salută rezultatele alegerilor prezidențiale din România și se arată convins că relațiile de prietenie dintre cele două state se vor menține. Declarația a fost făcută de președinte astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținute alături de omologul său austriac, informează NOI.md.

„Ponta a rămas în funcția de prim-ministru și îi doresc să continue mai departe proiectele bilaterale, iar lui Iohannis îi doresc să susțină Republica Moldova în realizarea cursului proeuropean. Sînt sigur că în relațiile bilaterale ne vom apropia mai mult și în folosul ambelor state”, a precizat Timofti.

Președintele Timofti a făcut și unele precizări în ceea ce privește evoluția relațiilor moldo-ruse. Potrivit președintelui, menținerea unor relații bune cu Federația Rusă depinde de voința părții ruse, întrucît autoritățile de la Chișinău nu și-au schimbat atitudinea în acest sens.

„La întîlnirea de la Minsk, i-am propus domnului Putin… despre asta văd că nimeni nu vorbește, nici presa rusă, nici cea de la noi. Zic, Vladimir Vladimirovici, dumneavoastră ați avut relații foarte bune cu țările UE – Germania, Italia, Franța, iar aceste relații bilaterale au adus beneficii ambelor părți. Odată cu aderarea Republicii Moldova la UE, vor continua relațiile bune, dacă Rusia își va dori acest lucru. Noi nu am făcut nimic împotriva Rusiei, nu am introdus embargouri, nu am dus armată pe teritoriul Rusiei. Facem totul ca să trăim bine”, a punctat Timofti.
Totodată, șeful statului a ținut să precizeze că va susține partidele proeuropene la alegerile din 30 noiembrie și va face tot ce îi stă în putință să promoveze demersul integrării europene în rîndul alegătorilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?