X 
Cutremure stiri: 506

„Gazprom” a micșorat prețul la gazele naturale pentru Moldova

11 noi. 2014,, 16:00   Economie
3455 1
Foto: tv7.md
Prețul la gazele naturale pentru Republica Moldova a fost redus cu 46 de dolari SUA și în anul 2015 va constitui 331,8 dolari pentru o mie de metri cubi. În prezent, Moldova procură gaze naturale rusești la prețul de 378 de dolari pentru o mie de metri cubi. Concernul rus „Gazprom” a prelungit astăzi contractul privind livrarea de gaze naturale SA „Moldovagaz”, informează NOI.md.

Concomitent, a fost prelungit și contractul cu privire la tranzitul gazelor naturale prin teritoriul Moldovei spre Europa.

Comentînd documentele semnate, vicepremierul, ministrul Economiei, Andrian Candu, a promis să se adreseze la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică în vederea ajustării prețului la gazele naturale pentru consumatorii finali.

La rîndul său, vicepreședintele Consiliului de administrație al concernului „Gazprom”, Alexandr Medvedev, a menționat că „documentele au fost semnate în condițiile economiei de piață”. Funcționarul rus a vorbit și despre relațiile cu Ucraina în domeniul gazelor naturale.

„Cunoscînd cum lucrează Moldova, noi sîntem convinși că vor fi respectate toate condițiile pentru livrarea gazelor naturale. Nu totul depinde de Rusia și Moldova. Există speranța că și Ucraina își va îndeplini angajamentele”, a menționat Medvedev.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав