X 
Cutremure stiri: 501

CEC nu consideră necesar de exclus PCR din cursa electorală

7 noi. 2014,, 17:15   Politică
5583 2
Foto: ipn. md
Vicepreşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Ştefan Urîtu, consideră că este prematur de vorbit despre excluderea Partidului Comunist Reformator (PCR) din campania electorală. Opinia a fost exprimată de reprezentantul CEC pentru Agenția „Infotag”, care i-a solicitat un comentariu pe marginea deciziei Curţii de Apel de a suspenda înregistrarea formaţiunii politice la Ministerul Justiţiei.

Potrivit lui, "cererea Partidului Comuniştilor (PCRM) în prezent este examinată de CEC, iar decizia finală poate fi atît pozitivă, cît şi negativă".

"La înregistrarea concurenţilor electorali CEC se bazează pe datele prezentate de Ministerul Justiţiei. PCR rămîne un partid înregistrat în registrul Ministerului Justiţiei. Iar deciziile de excludere din cursa electorală a concurentului prin intermediul deciziei de judecată sînt extrem de sensibile. Posibil, era de prisos de recurs la acest pas", a menţionat Urîtu.

El consideră că "aceste măsuri trebuiau luate pînă la începerea campaniei electorale sau trebuia de aşteptat rezultatele alegerilor".

"Într-o oarecare măsură, este folosirea resursei administrative de un partid împotriva altuia", consideră Urîtu.
Curtea de Apel a suspendat decizia Ministerului Justiţiei de înregistrare a PCR pînă la examinarea cazului în judecată. Potrivit Partidului Comuniştilor, care a iniţiat acest proces, pînă la decizia finală a instanţei PCR este în afara legii. De asemenea, conform deciziei CA, comuniştii reformatori nu au dreptul să folosească simbolul înregistrat, iar CEC este obligată să excludă partidul dat din cursa electorală.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав