X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

Ucraina: UE va reexamina strategia față de Rusia la 17 noiembrie (Mogherini)

6 noi. 2014,, 18:05   Externe
3363 5
Foto: agerpres.ro
Țările europene vor examina din nou strategia lor față de Rusia la 17 noiembrie, după ce alegerile organizate la 2 noiembrie de separatiștii proruși în estul Ucrainei au transmis un semnal 'foarte negativ', a declarat joi șefa diplomației europene, Federica Mogherini, care se află într-o vizită la Varșovia.

Viitoarea reuniune a miniștrilor de externe ai UE 'va avea loc în 10 zile și trebuie să vedem clar ceea ce se petrece pe teren de aici încolo', a afirmat Federica Mogherini după întrevederea avută cu ministrul polonez de externe Grzegorz Schetyna, după cum relatează AFP.

'Pretinsele alegeri au fost un semnal foarte negativ, situația din teren este extrem de gravă, sînt morți (...) Trebuie să discutăm acțiunile pe care noi trebuie să le angajăm la nivel politic, pentru a ști ce formă de dialog și ce canal politic (de comunicare) dorim să stabilim și ce strategie să adoptăm', a adăugat oficialitatea europeană.

Federica Mogherini a ales să efectueze în Polonia prima sa vizită oficială într-o țară a Uniunii Europene în calitate de Înalt reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, o alegere foarte apreciată la Varșovia.

Înainte de întîlnirea cu ministrul Grzegorz Schetyna, ea a avut convorbiri cu președintele Bronislaw Komorowski. După vizita la Varșovia, Mogherini se va deplasa la Roma.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?