X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Sturza: După alegeri, pe scena politică vor avea loc mișcări tectonice

6 noi. 2014,, 16:15   Politică
6959 10
Foto: vedomosti.md
Fostul premier Ion Sturza se arată convins că după alegerile din 30 noiembrie, pe scena politică vor avea loc schimbări, iar partidele vor trece printr-o „perioadă de purificare”. În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, omul de afaceri a declarat că a decis deja cu cine va vota la parlamentare, notează NOI.md.

„Este foarte important să ieşim la vot. Ne va părea foarte rău dacă nu ne vom exercita acest drept constituţional. Pentru a avea posibilitate după aceea să cerem şi o dare de seamă sau executarea voinţei noastre, a poporului. Cred că după alegeri vor avea loc mişcări destul de serioase, aş spune, tectonice, în structura partidelor politice, în abordarea problemelor interne, lucruri care unii consideră că pot să ducă la dezintegrarea unei eventuale coaliţii de guvernare şi să ducă la haos. Eu consider ca va fi o perioadă de purificare mai degrabă decât de dezintegrare”, a explicat Sturza.

Fostul demnitar este de părere că actuala campanie electorală decurge liniștit și prognozează că după scrutin nu vor avea loc revolte sociale. Acesta și-a exprimat speranța că în urma alegerilor, clasa politică va deveni mai responsabilă, cel puțin sub presiunile Occidentului. Omul de afaceri nu a ezitat să puncteze cum stau lucrurile în prezent pe scena politică din Moldova.

„Politica în Moldova e business, este o investiţie care dă randamente foarte mari, cum s-a văzut. Oameni care rămîneau fără pantaloni au intrat în politică, acum umblă cu private jet chartere prin toată lumea. Deci, oricît n-ar fi de trist de spus, în Moldova politica este o investiţie pentru mulţi şi de aceea ei sînt gata să reinvestească o parte mare a profitului pentru a-şi menţine poziţiile şi a-și securiza afacerile”, a remarcat Ion Sturza.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?