Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Țîrdea: Primarul general din nou se va prezenta la alegeri în calitate de mucenic

5 noi. 2014,, 15:15   Politică
5221 6
Foto: europalibera.md
„Primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, la alegerile locale nu va avea cu ce se lăuda în fața alegătorilor săi, de aceea nu-i va rămîne altceva decît din nou să se prezinte în calitate de mucenic”, a declarat pentru NOI.md politologul Bogdan Țîrdea.

Interlocutorul a amintit că „se apropie alegerile locale, însă personal Chirtoacă nu are cu ce merge în aceste alegeri”. „Scandalurile de corupție cu implicarea angajaților Primăriei, incapacitatea de a stabili o sarcină concretă și de a organiza o activitate coordonată a tuturor subdiviziunilor, trotuarele distruse, loturile de teren municipale furate, construcțiile ieșite de sub control și deseori ilegale, transformarea Chișinăului într-o piață mare, mizeria din curțile și pe străzile capitalei puțin probabil că îi vor aduce voturi în plus primarului și reprezentanților Partidului Liberal. În această situație, lui Chirtoacă nu-i rămîne altceva decît din nou să se victimizeze. Prin aceasta se explică persecuțiile inventate de imaginația lui febrilă”, consideră expertul.

Dorin Chirtoacă a declarat, la sfîrșitul săptămînii trecute, că angajații poliției capitalei au făcut percheziție la domiciliul părinților lui și că aceste acțiuni fac parte dintr-un joc politic murdar, în care au fost utilizare resursele administrative . Unchiul edilului capitalei Mihai Ghimpu, care este și președintele Partidului Liberal, a declarat atunci că scopul perchezițiilor este de a intimida formațiunea pe care o conduce. Potrivit lui Ghimpu, dosarul penal a fot inițiat la comanda partidelor de la guvernare, iar perchezițiile au fost efectuate fără temei juridic .

Ulterior însă s-a clarificat că la domiciliul părinților lui Dorin Chirtoacă nu s-a efectuat niciun fel de percheziție.

„Nu vom ghici dacă acțiunile poliției în privința lui Chirtoacă într-adevăr au fost o comandă, însă este absolut evident că cineva de la putere i-a ajutat acestui domn să-și mențină imaginea de victimă. Și toate acestea se produceau anume atunci cînd ratingul lui scădea brusc sau cînd preconiza o nouă «prihvatizare» a proprietății municipale. Ba pomul de Crăciun îl fură, ba cadourile pentru copii din partea Partidului Liberal sînt sechestrate. Executarea elementară a atribuțiilor de serviciu a polițiștilor care în baza informației că la volan se află o persoană în stare de ebrietate îi solicită să treacă testul la alcoolemie, ca ulterior să-și prezinte scuzele de rigoare, percheziția la domiciliul părinților care așa și nu a avut loc – toate acestea fac parte din același episod”, a menționat Țîrdea.

În încheiere analistul și-a exprimat suspiciunea că „însuși Chirtoacă și amicii lui sînt cei care organizează provocări împotriva propriilor persoane”. „La noi cei persecutați sînt compătimiți, iar în afară de imaginea de mucenic, deja verificată, acest politician amărît, care așa și nu a devenit conducător, nu poate oferi nimic”, a conchis Țîrdea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?