X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Zborul MH17: Serviciile de informații occidentale știu cine sînt autorii catastrofei (general GRU)

5 noi. 2014,, 15:50   Externe
2644 0
Foto: itar-tass.com
Serviciile speciale occidentale știu cine a doborît avionul Boeing 777 al Malaysia Airlines și de ce a făcut-o, dar "manipulează cu această informație" în interesele proprii, a declarat miercuri Nikolai Pușkariov, general în rezervă al Direcției Generale de Informații a Armatei ruse (GRU) și fost angajat al Ministerului rus de Externe, într-un interviu acordat RIA Novosti.

"Serviciile de informații occidentale și americanii cunosc foarte bine toate detaliile privind autorii catastrofei și motivele lor, dar ele manipulează cu aceste informații în interesele lor", a afirmat generalul în rezervă rus, care susține că "această provocare a fost pusă la cale pentru a acuza Rusia și a o obliga să trimită trupe în Ucraina".

"Dar guvernul rus nu a cedat la aceasta provocare", mai spune generalul Pușkariov, în interviul acordat cu ocazia Zilei Spionajului Militar, marcată la 5 noiembrie în Federația Rusă.

Potrivit acestuia, SUA ar fi interesate de organizarea unui "conflict militar direct între Rusia și Ucraina". El a menționat de asemenea că stabilirea adevăratelor cauze ale catastrofei din estul Ucrainei nu intră în atribuțiile GRU, ci ale FSB (Serviciul Federal de Securitate, ex-KGB) și SVR (Serviciul de Informații Externe).

Un avion Boeing 777, al companiei Malaysia Airlines, care zbura pe ruta Amsterdam — Kuala Lumpur, s-a prăbușit la 17 iulie în apropiere de Donețk, într-o zonă controlată de rebelii separatiști proruși, fiind doborît de o rachetă sol-aer. Toți cei 283 de pasageri și 15 membri ai echipajului și-au pierdut viața în urma dezastrului. Ucraina a atribuit atacul insurgenților separatiști susținuți de Moscova, în timp ce Rusia a sugerat că avionul a fost doborît de armata ucraineană. Într-un raport recent, Serviciul german de Informații Externe (BND) susține că avionul malaezian a fost doborît de rebeli cu un sistem de rachete BUK, sustras de la o bază a armatei ucrainene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?