X 
Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Nouă companii au devenit membri noi ai CCI a Moldovei

27 oct. 2014,, 08:00   Economie
3859 0
Foto: noi.md
Noii membri ai Camerei de Comerţ şi Industrie au devenit nouă companii, printre care „Moldauditing”, „Vinuri Ialoveni”, „Habsev Grup”, „Migdal SGP”, „ProGrain”, „Zernoff”, „Retiva Transport”, „Danube Logistics” şi „Cryotec EST”, relatează NOI.md. Potrivit comunicatului CCI a Moldovei, președintele Camerei de Comerț și Industrie, Valeriu Lazăr, a înmînat conducătorilor acestor companii carnetele de membru.

El le-a comunicat noilor membri despre priorităţile organizaţiei în viitorul apropiat, precum şi i-a chemat să participe activ la acțiunile CCI. Valeriu Lazăr a menţionat că calitatea de membru al CCI le va deschide accesul spre diverse servicii, oferite de Camera de Comerţ şi Industrie. Din obiectivele CCI fac parte consolidarea sistemului de interacţiune cu membrii şi poziţionarea în calitate de partener principal pentru adaptarea businessului moldovenesc la noile realităţi economice după intrarea în vigoare a Acordului de comerț liber aprofundat și Cuprinzător cu UE (DCFTA) și a Acordului de comerț liber cu Turcia.

După cum a menţionat Valeriu Lazăr, DCFTA oferă o multitudine de posibilităţi, dar, totodată, conţine şi provocări. Potrivit lui, în următorii ani este urmează să se implementeze circa 300 directive europene, care necesită modificarea modului de funcţionare a întreprinderilor. De aceea Camera de Comerţ şi Industrie va asigura o platformă de comunicare între mediul de afaceri pe care îl reprezintă şi organele de stat. Astfel, businessmenii vor cunoaşte planurile guvernului, iar autorităţile vor ţine cont de opinia cercurilor de afaceri la elaborarea actelor normative.

Directorul Companiei „Moldauditing”, Pavel Bondarev, a spus că membrii CCI trebuie să activi în dezvoltarea economiei naţionale, iar Camera de Comerţ şi Industrie este o platformă potrivită pentru aceste scopuri. Directorul „Vinăria Ialoveni”, Ştefan Odagiu, şi-a exprimat încrederea că prin intermediul CCI întreprinderea lui va putea să promoveze produsele pe pieţele ţintă, precum şi viziunea asupra politicii bugetare şi necesităţii lichidării barierelor pe calea exportului.

Directorul Companiei „Habsev Grup”, furnizor de soluţii în domeniul energeticii şi distribuitor al numeroaselor producători occidentali, a spus că odată cu semnarea Acordului comerţului liber cu UE Compania a devenit mai competitivă. „Importăm producție de calitate din Uniunea Europeană, acum fără taxe vamale, ceea ce ne permite să activăm în condiții egale cu produsele importate din CSI”, a declarat Gheorghe Habed.

Corina Panuş, director al Companiei „Migdal SGP”, producător de caramelă şi jeleuri, proprietar al mărcii comerciale „Bonfeti”, s-a declarat interesată de informații și suport în penetrarea noilor piețe de desfacere. Directorul companiei de transporturi internaționale „Retiva Transport”, Alexandru Moroz, precum și directorul „Zernoff”, Sergiu Hamițchi, au declarat acelaşi lucru.

Thomas Moser a menţionat că fiind membru al Camerei de Comerț și Industrie, Compania „Danube Logistics” speră să promoveze eficient oportunitățile de transport prin Portul internațional Giurgiulești și ale parcului industrial pe care-l administrează.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?