X 
Cutremure stiri: 502

Divinul și fructele armenești ar putea ocupa nișa Moldovei pe piața din Rusia

12 oct. 2014,, 09:00   Economie
6371 11
Foto: noi.md
Divinul, fructele și legumele armenești ar putea ocupa pe piața din Rusia nișa pe care o ocupa Moldova. Declarația a fost făcută de către ministrul pe principalele direcții integraționiste și macroeconomice din cadrul Comisiei Economice Eurasiatice, Tatiana Valovaia, care a comentat semnarea tratatului de aderare a Armeniei la Uniunea Economică Eurasiatică Rusia-Belarus-Kazahstan, relatează NOI.md.

Ea a menționat că produsele agricole și băuturile alcoolice armenești sînt în mare parte asemănătoare cu cele moldovenești. Potrivit Tatianei Valovaia, după încălcarea de către Republica Moldova a prevederilor Acordului privind Zona de Liber Schimb în CSI și aderarea Armeniei la Uniunea Economică Eurasiatică, o parte dintre produsele moldovenești pe piața rusă ar putea fi înlocuite cu cele din Armenia.

Tatiana Valovaia a explicat că producătorii armeni vor avea un beneficiu semnificativ, întrucît vor furniza produsele lor fără un control suplimentar cu aceleași tipuri de certificate.

Potrivit ministrului, problema nu e de natură politică, ci economică, pentru că la fondarea Uniunii Economice Eurasiatice, afacerile, fără constrîngeri politice, încep să se reorienteze în cadrul Uniunii, întrucît acolo nu există granițe și necesitatea de vămuire a mărfurilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав