X 
Cutremure stiri: 506

Vicepreşedinte CEC: Pentru deschiderea secţiilor de vot în Transnistria, Moldova are nevoie de ajutorul Rusiei

10 oct. 2014,, 13:15   Societate
3722 2
Foto: moldnews.md
Dacă Rusia cu adevărat este dispusă să acorde ajutor Moldovei, atunci acest sprijin este necesar la deschiderea secţiilor în regiunea transnistreană, consideră vicepreşedintele CEC Ştefan Urîtu.

Potrivit agenţiei "Infotag", la emisiunea on-line "Без мифов" (Fără mituri) din studioul ziarului "Panorama" el a menţionat că "atunci cînd Rusia deschide în Transnistria zeci de secţii de vot, iar Moldova nu poate deschide nici unul, se încalcă simetria".

"Această posibilitate trebuie să o avem în primul rînd noi – Republica Moldova", a spus Urîtu.

Potrivit opiniei sale, "de regulă, pe lîngă dorinţa cetăţenilor de a vota, trebuie de coordonat cu ţara de reşedinţă procedura de deschidere a secţiilor".

Vicepreşedintele CEC consideră utilă pentru Moldova experienţa Canadei, "unde există o regulă clară, conform căreia secţii de vot pot fi deschise doar pe teritoriul reprezentanţelor diplomatice acreditate, deoarece există pericolul separatismului".

Vorbind despre deschiderea secţiilor de vot în Rusia, Urîtu a spus că "atunci cînd Rusia spune: deschideţi la noi 200 de secţii, tot apare problema securităţii şi posibilelor falsificări".

"Chiar de astfel de cereri de deschidere a secţiilor ar fi parvenit de la cetăţenii Republicii Moldova, personal am dubii dacă va fi corect în situaţia în care noi nu putem organiza alegerile pe teritoriul Moldovei, care practic este controlat de Rusia", a spus Urîtu, menţionînd că "dacă Rusia cu adevărat este gata să ne ajute, acest sprijin este necesar la deschiderea secţiilor de vot în regiunea transnistreană a Moldovei".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав