X 
Cutremure stiri: 502

„Transaero” și „Rossia” au renunțat la zborurile spre Chișinău

9 oct. 2014,, 12:10   Economie
5513 0
Foto: noi.md
Companiile aeriene rusești „Transaero” și „Rossia” au refuzat să opereze zboruri spre Chișinău, informează NOI.md cu referire la materialele publicate pe site-ul Agenției Federale a Transportului Aerian din Rusia („Rosaviația”). Astfel, compania „Transaero” a renunțat la efectuarea zborurilor planificate din Moscova în Chișinău, iar „Rossia” – de la zborurile din Sankt Petersburg în Chișinău. Ambele companii intenționau să opereze zboruri spre Chișinău cu o frecvență de șapte ori pe săptămînă și au renunțat la aceasta de sine stătător. De menționat că „Transaero” a renunțat per ansamblu la 17 curse aeriene, iar „Rossia” – la trei.

Amintim că de la 1 iulie 2014 Moldova și Rusia au liberalizat spațiul aerian între cele două țări. Astfel, orice companie aeriană din Moldova și Rusia au acces liber pe piața transportului aerian din ambele țări și pot opera zboruri în orice direcție, fără limite la frecvența zborurilor și capacitatea de transport. Rusia a selectat patru companii pentru efectuarea zborurilor spre Chișinău în sezonul de iarnă 2014-2015: „Transaero”, „UTair”, „VIM-Avia” și „Aeroflot”. Deocamdată numai „Aeroflot” și-a confirmat disponibilitatea de a opera zboruri pe ruta Moscova-Chișinău, începînd cu 26 octombrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав