X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

În 2015, în Transnistria va fi o zi unică de votare în organele de reprezentare a puterii

9 oct. 2014,, 10:45   Politică
6866 0
Foto: noi.md
Din 2015 "ziua alegerilor pentru Sovietul Suprem şi Consiliile deputaţilor poporului din oraşe, raioane, sate, primari este în ultima duminică a lunii noiembrie din anul în care expiră mandatul acestor organe".

Potrivit agenţiei "Infotag", acest fapt este prevăzut de modificările la Codul electoral al autoproclamatei RMN, adoptate miercuri de către Sovietul Suprem (SS) în prima lectură.

Viceministrul Justiţiei Irina Barbaroş a declarat, prezentînd proiectul de lege al liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, că introducerea zilei unice de votare, după exemplul Rusiei, va economisi resurse bugetare, cheltuite pentru desfăşurarea alegerilor.

Iniţiativa a fost percepută diferit. De exemplu, deputatul Anatoli Dirun s-a pronunţat împotrivă, menţionînd că SS, ca cel mai înalt organ legislativ, şi organele de administraţie locală – sînt două instituţii diferite.

"Nu poţi uni două concepte incompatibile şi să desfăşori alegerile în organele reprezentative la diverse niveluri în acelaşi timp, aceasta nu se face în nicio ţară din lume", a argumentat el.

Însă majoritatea a sprijinit proiectul, considerînd că o singură zi de votare va permite să fie economisiţi nu doar bani, dar şi va spori prezenţa la vot.

În 2015, în Transnistria vor avea loc următoarele alegeri locale – în martie, şi parlamentare – în decembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?