Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

„Lukoil” speră să rezolve în curînd problema pretențiilor ANRE față de filiala din Moldova

8 oct. 2014,, 10:10   Economie
3354 0
Foto: lukoil.md
Compania rusă „Lukoil” speră să rezolve, în timpul apropiat, problemele legate de pretențiile Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) față de compania fiică „Lukoil-Moldova”, informează NOI.md, cu referire la presa rusă. Potrivit Serviciului de presă al companiei „Lukoil”, în prezent ”Lukoil-Moldova” discută problema respectivă cu ANRE. „Toate problemele urmează să fie rezolvate în timpul apropiat”, a declarat șeful Serviciului de presă al companiei ruse.

ANRE a anunțat marți că a emis o prescripție companiei „Lukoil-Moldova”, prin care a obligat-o să înlăture, în termen de 14 zile, abaterile de la Metodologia de calculare şi aplicare a preţurilor la produsele petroliere. În caz contrar, compania ar putea rămîne fără licență.

„Lukoil-Moldova” SRL este unul dintre liderii de pe piața produselor petroliere din Republica Moldova. Compania este specializată în procurarea, transportarea, păstrarea și comercializarea produselor petroliere și a gazului lichefiat, construcția și exploatarea bazelor pentru păstrarea și transportarea combustibilului, precum și a stațiilor PECO și companiilor de deservire a transportului auto.

Totodată, „Lukoil-Moldova” este unul dintre cei mai mari importatori de produse petroliere din Moldova. Astfel, în anul 2013, compania a avut o cotă de 32% din volumul total al importului de benzină, 31,7% - din importul de motorină și 25,8% - din importul de gaz lichefiat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?