X 
Cutremure stiri: 502

Pe străzile capitalei va circula un troleibuz retro

6 oct. 2014,, 14:15   Societate
7325 2
Foto: retro.tramway.ru
În timpul apropiat, pe străzile Chişinăului va apărea un troleibuz de model vechi, relatează NOI.md. După cum a comunicat astăzi în cadrul şedinţei operative a Primăriei directorul Regiei Transport Electric, Gheorghe Morgoci, pe 12 octombrie se împlinesc 65 de ani din ziua lansării primului troleibuz pe străzile capitalei.

„Cu acest prilej, noi am restabilit troleibuzul de model vechi şi, dacă va apărea aşa necesitate, acesta poate circula ca un exponat retro pe străzile municipiului”, a sugerat el.

Drept replică, viceprimarul capitalei Nistor Grozavu a solicitat ca troleibuzul să fie scos pe linie nu doar cu un exponat, ci în calitate de transport public regulat.

„Am văzut că şi la Cernăuţi circulă un troleibuz retro şi acesta a fost lansat ca un transport obişnuit. Spre surprindere, el a fost mai solicitat decît troleibuzele moderne, care circulă pe aceeaşi rută. Cei drept, mai mult din jumătate de pasageri sînt turişti. Cred că şi noi am putea face acelaşi lucru. Spre exemplu, să introducem pentru el o rută specială care ar trece prin bulevardul Ștefan cel Mare, de la Universitatea Pedagogică «I. Creangă» pînă la Centrul «Atrium». El s-ar încadra foarte bine”, a menţionat el, adăugînd că această iniţiativă necesită o discuţie mai detaliată.

În prezent, pe străzile capitalei circulă 296 de troleibuze. Potrivit spuselor lui Morgoci, pînă la finele anului, pe linii vor fi scoase încă 4 troleibuze.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав