X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4066

Coreea de Nord se pregăteşte să lanseze o rachetă de mari dimensiuni

3 oct. 2014,, 00:45   Externe
4879 4
Foto: gandul.info
Coreea de Nord a încheiat o operaţiune majoră de reamenajare a unui centru de lansare a rachetelor pentru a permite folosirea unor proiectile cu o rază mai lungă de acţiune.

Fotografii din satelit indică faptul că nord-coreenii au finalizat lucrările la staţia de lansare spaţială Sohae, situată în vestul teritoriului, aproape de graniţa cu China, anunţă site-ul Institutului americano-sud-coreean al Universităţii Johns Hopkins.

Conform sursei citate, facilitatea va permite lansarea unor rachete mai mari decât Unha-3, vehiculul spaţial pe care nord-coreenii l-au folosit până în prezent în demersurile de a trasforma această ţară în putere spaţială.

După o serie de eşecuri, Unha-3 a reuşit în decembrie 2012 să plaseze un satelit pe orbită, conform informaţiilor furnizate de SUA la acea vreme.

Însă sursa citată apreciază că o rachetă de dimensiuni mai mari şi cu o rază de acţiune mai lungă, numită Unha-X, ar putea fi lansată până la finele lui 2014 în noul context. Sancţionat pentru programul său nuclear şi pentru cel de dezvoltare a proiectilelor cu rază lungă, regimul izolaţionist din Coreea de Nord nu ar dispune, totuşi, conform specialiştilor, de tehnologia necesară pentru a realiza o încărcătură nucleară utilă suficient de mică pentru a fi transportată de actualele sale rachete.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?