Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

„Cu mintea trează”, în ajunul Zilei Naţionale a Vinului

2 oct. 2014,, 16:00   Societate
3491 0
Foto: tv7.md
Ziua Naţională fără Alcool este celebrată în Moldova, joi. Cu acest prilej are loc campania de informare "Cu mintea trează".

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Centrul Naţional de Sănătate Publică, în cadrul campaniei experţii vor avea întîlniri şi discuţii cu locuitorii ţării, îi vor informa despre daunele şi folosul alcoolului, despre consecinţe şi riscurile de maladii cauzate de abuzul de alcool.

Datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că Moldova se numără printre ţările cu cel mai mare nivel de consum al alcoolului. În anul 2013, unui locuitor al republicii, cu vîrsta mai mare de 15 ani, i-au revenit 16,2 litri de alcool. În ultima perioadă a crescut numărul consumatorilor de alcool în rîndul copiilor, al adolescenţilor şi al femeilor, ceea ce reprezintă un risc pentru situaţia demografică a ţării şi contribuie la creşterea ratei mortalităţii, care este dublă în raport cu ţările europene bine dezvoltate. Cheltuielile populaţiei pentru tratamentul maladiilor dezvoltate în anul 2013 au constituit 1-3% din valoarea produsului intern brut, depăşind 2 miliarde de lei.

Chiar peste două zile după "sărbătoarea treziei", în Moldova va fi sărbătorită Ziua Naţională a Vinului – sîmbătă şi duminică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?