Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Pe cine ar vota moldovenii, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri

30 sep. 2014,, 13:18   Societate
4699 1
Foto: politik.md
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în legislativ ar accede cinci formațiuni politice – PCRM, PLDM, PD, PL și formațiunea „PaRUS”. Astfel arată rezultatele unui sondaj realizat de Institutul de Marketing și Sondaje IMAS și făcut public astăzi, informează NOI.md.

Potrivit datelor sondajului, PCRM ar acumula circa 23 la sută din sufragii, PLDM – 18,6%, PD – 10,7%, formațiunea „PaRus”, condusă de Renato Usatîi – 6,7%, iar PL – 6,3 la sută. Printre partidele care nu au șanse să treacă pragul electoral se numără Partidul Socialiștilor, Partidul Liberal Reformator, Mișcarea Populară Antimafie, precum și Partidul Popular Creștin Democrat, mai arată datele studiului.

Numărul indecișilor constituie 13 la sută, în timp ce 14% din intervievați nu au dorit să declare cu cine ar vota, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri. Potrivit autorilor studiului, care au folosit o metodologie americană de colectare a datelor, sondajul exprimă doar opțiunile votanților activi din Republica Moldova. Sondajul IMAS a fost realizat în perioada 5-22 septembrie pe un eşantion de 1032 de persoane, cu o marjă de eroare de 3%.

Precizăm că partidul lui Renato Usaîti nu va putea participa la alegeri, întrucît Ministerul Justiției a refuzat să înregistreze oficial formațiunea, în urma unor încălcări. Astăzi, omul de afaceri a anunțat totuși că va participa la alegeri pe lista partidului „Patria”, condus de fostul ambasador al Republicii Moldova în România, Emil Ciobu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?