Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Guvernul Transnistriei va sprijini întreprinderile „Moldavizolit” şi „Softshuz”

30 sep. 2014,, 14:15   Economie
4912 0
Foto: newsmoldova.md
„Moldavizolit” SA şi „Softshuz” SRL din Transnistria vor primi "sprijin din partea statului, sub forma de înlesniri la impozitul pe venit". Decizia corespunzătoare a fost luată ieri de guvernul autoproclamatei RMN.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la site-ul cabinetului de miniştri, Fabrica de Încălţăminte din Bender „Softshuz” va primi o reducere de 25 la sută pe impozit pînă la 1 august 2015. Decizia a fost luată ținînd cont de faptul că societatea este o întreprindere orientată spre export (95% din producţie este exportată). În plus, volumul producţiei în ianuarie-iulie a crescut de 1,2 ori, colectivul s-a extins cu 170 de persoane - pînă la 1209 lucrători.

"Compania are ca scop, cu sprijin din partea statului, să menţină numărul de angajaţi şi să crească volumele producţiei", a dat asigurări viceministrul Dezvoltării Economice, Alevtina Slincenko.

Referitor la "Moldavizolit", ea a raportat că, în prima jumătate a anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013, volumele producţiei s-au redus cu 4,3%. Numărul de angajaţi este de 615 persoane. Salariul lor mediu a crescut cu 500 de ruble.

Potrivit decretului, "Moldavizolit" din Tiraspol va primi înlesniri la impozitul pe venit în mărime de 50%, dar numai pînă la sfîrşitul anului 2014.

Ministrul Finanţelor, Elena Ghirjul, a raportat o creştere, începînd cu al treilea trimestru, a veniturilor la buget, dar a recunoscut că acest lucru nu este suficient.

"Pentru a menţine finanţarea cel puţin a articolelor protejate social la nivelul minim, este nevoie de aproximativ 190 de milioane de ruble lunar. Iar veniturile curente nu depăşesc 120 de milioane. O astfel de dinamică permite doar achitarea salariilor, astfel nu va exista posibilitatea de a finanţa achitarea pensiilor şi indemnizaţiilor, întreţinerea caselor de copii, cheltuielile pentru produsele alimentare şi medicamente", a spus ea, menţionînd că datoria creditorială pe articolele protejate social este de 45 de milioane de ruble şi veniturile pe raioane nu permit asigurarea pe deplin a educaţiei, în mare parte finanţată din bugetele locale.

Prezent la şedinţă, liderul transnistrean, Evgheni Şevciuk, a cerut "prezentarea, cît mai curînd posibil, a unei analize a cauzelor reducerii plăţilor fiscale la buget".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?