X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Cehia: Praful alb trimis președintelui Zeman, inofensiv

26 sep. 2014,, 01:00   Externe
4229 0
Foto: radio.cz
Rezultatul primelor analize arată că praful alb dintr-un plic adresat președintelui ceh Milos Zeman nu este periculos, a anunțat joi ministrul ceh de interne, Milan Chovanec, transmite Xinhua.

La Hrad — castelul praghez reședință a președintelui — a sosit miercuri o scrisoare pe numele lui Zeman ce conținea un praf alb suspect. O scrisoare similară a fost livrată miercuri și la sediul guvernului, aceasta fiind examinată în momentul de față de pompieri.

Scrisoarea către președinte era scrisă în numele Statului Islamic (SI) și în text era criticată recenta decizie a Republicii Cehe de a livra arme și muniție kurzilor din Irak pentru a lupta împotriva jihadiștilor din SI.

În ce-l privește, Milos Zeman a declarat că-l consideră pe autorul scrisorii 'un lunatic inofensiv'. 'În fiecare societate și în fiecare oraș trăiesc și niște lunatici și cred că scrisoarea a fost trimisă de un astfel de lunatic', a spus șeful statului.

'Apreciind după stilul scrisorii, îndrăznesc să afirm, deși nu sunt psihiatru, că praful este făină sau zahăr, ori în cel mai rău caz praf de spălat', a mai comentat, miercuri, Zeman.

Președintele ceh este cunoscut pentru criticile sale vehemente la adresa terorismului, iar unele declarații ale sale au stârnit controverse în trecut.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?