X 
Cutremure stiri: 502

Ambasadorul britanic și-a cerut scuze pentru limba moldovenească

25 sep. 2014,, 11:38   Politică
4525 4
Foto: shok.md
„Republica Moldova ar trebui să vorbească mai mult despre Uniunea Europeană, despre ceea ce este UE. Trebuie de explicat oamenilor că Europa este interesată ca Moldova să fie stabilă şi să se dezvolte”, a declarat Phil Batson, ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova într-o emisiune la postul televizat TV7 informează NOI.md.

În timpul discuţiei despre fobia unor cetăţeni ai ţării noastre faţă de Uniunea Europeană, ambasadorul a declarat: „În ceea ce priveşte problema limbilor vorbite pe teritoriul ţării, pot să spun că în Marea Britanie minorităţile naţionale sînt respectate şi în unele regiuni se vorbeşte în două limbi. Cred că şi în Moldova ar trebui să existe un echilibru în acest sens”, a accentuat ambasadorul. El a mai menţionat că nu vede o problemă în „studierea limbii române în Găgăuzia”.

Imediat după această frază, Batson și-a cerut scuze: „Limba moldovenească, scuzaţi-mă”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав