X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Ştonov: RUSIA ne pregăteşte ceva. Impactul îl vom resimţi în cîteva ore

25 sep. 2014,, 08:00   Externe
5485 2
Foto: timpul.md
Ministrul Economiei şi Energiei din Bulgaria, Vasil Ştonov, a afirmat marţi că o nouă criză a gazelor este foarte probabilă, el avertizînd că ţara sa s-ar afla într-o situaţie extrem de dificilă în cazul suspendării livrărilor de gaze din Rusia, din cauza crizei din Ucraina, transmite Mediafax.

Ştonov a explicat că Bulgaria primeşte toate gazele necesare prin intermediul unei conducte din Rusia, care tranzitează Ucraina şi România, producţia locală fiind neglijabilă, de sub 0,5 milioane de metri cubi pe zi.

Ministrul a arătat că un depozit subteran de gaze din Ciren poate furniza pînă la 4 milioane de metri cubi de gaze pe zi. El a insistat că, deşi e încărcat cu suficiente gaze, depozitul are o capacitate prea mică, fiind esenţială o extindere a acesteia.

Centralele termice din Bulgaria ar putea folosi păcură în cazul unei crize a gazelor, dar această schimbare necesită pregătiri substanţiale, inclusiv de transport şi logistică.

Oficialul a avertizat că impactul unei crize a gazelor ar fi resimţit în cîteva ore, iar centralele termice ar trebui să fie pregătite să treacă la utilizarea unui carburant alternativ în decurs de 10 ore.

Potrivit ministrului, Bulgaria ar reuşi să facă faţă timp de o lună unei crize a gazelor, dar în a doua lună ar fi necesară restricţionarea consumului industrial de gaze.

Ştonov a arătat că interesul Bulgariei în proiectul gazoductului South Strem este legat de tarifele de tranzit, autorităţile de la Sofia încercând să obţină un nivel maxim al acestora.

Ministrul a mai spus că guvernul bulgar a susţinut toate proiectele legate de conducte de gaze, prioritatea fiind conductele de interconectare cu reţelele din România, Grecia, Turcia şi Serbia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?