Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Ghimpu, pregătit să pună condiții foștilor colegi de alianță

23 sep. 2014,, 11:03   Politică
5155 0
Foto: noi.md
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, susține că nu va admite repetarea scenariului în urma alegerilor din 2009, cînd a cedat totul, doar pentru formarea unei alianțe. Politicianul a recunoscut că a promovat o politică prea blîndă în toți acești ani, însă la următorul scrutin va purta negocieri serioase, notează NOI.md cu referire la interviul acordat de Ghimpu postului Publika TV.

Cu toate acestea, liberalul a declarat că este dispus să revină la masa de negocieri cu foștii colegi de alianță. „Eu, în toți acești ani de luptă politică, am cedat. Sigur că nu va mai fi ca în anul 2009 – «luați totul, numai să fie alianță», vom discuta la modul serios. Noi nu ne ducem să ne facem cumetri, ei ne-au luat fracțiunea. Noi acum nu mai avem fracțiune în Parlament, din cauza lor”, a precizat Ghimpu.

În opinia lui Ghimpu, formarea unor coaliții preelectorale nu este binevenită și nici nu are sorți de îzbîndă. Totodată, acesta a opinat că în legislativ vor accede patru partide – PLDM, PCRM, PD și PL. „Se cunoaște că sînt patru partide care trec pragul electoral. Noi, foștii colegi de AIE-1, AIE-2 și PCRM. Important este acum fiecare să meargă pe eșichierul său, pe politica sa”, a punctat Ghimpu.

Anterior, liderul liberalilor a declarat că foștii săi colegi de partid, care au format Partidul Liberal Reformator, nu vor accede în parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?