Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Poliţiştii din Găgăuzia au refuzat să participe la un concurs în limba moldovenească

17 sep. 2014,, 14:15   Societate
2697 1
Foto: ksmm.ucoz.net
Poliţiştii din autonomia găgăuză au refuzat să răspundă la întrebările testelor în limba moldovenească, în cadrul concursului pentru titlul de cea mai bună subdiviziune a poliţiei din Moldova, relatează NOI.md cu referire la portalul de ştiri Gagauzinfo.md.

Testul a inclus 50 de itemi, pentru a căror soluţionare au fost rezervate 30 de minute. Nu toţi au oferit răspunsuri corecte, mai ales la geografie. În pofida faptului că și testele de anul trecut conțineau întrebări despre Interpol, inspectorii au cam uitat ce au învăţat.

Angajaţii poliţiei din Găgăuzia nu au rezolvat testele, motivînd prin faptul că textele au fost întocmite în limba moldovenească. „Testele au fost în limba moldovenească, iar noi sîntem vorbitori de limbă rusă din Găgăuzia. Cînd nu înţeleg întrebarea, răspunsul va fi corespunzător”, a explicat unul dintre poliţiştii găgăuzi.

Concursul pentru titlul de cea mai bună subdiviziune a poliţiei este desfăşurat anual. În prima zi a competiţiei au fost verificate capacităţile intelectuale ale inspectorilor, iar în cea de-a doua zi aceştia au participat la trageri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?