X 
Cutremure stiri: 502

Lavrov: De la începutul crizei ucrainene, Occidentul acuză Moscova pentru toate, dar fără dovezi

17 sep. 2014,, 10:42   Externe
3302 2
Foto: mir24.tv
Occidentul acuză Moscova pentru aproape tot ceea ce s-a întîmplat de la începutul crizei ucrainene, de la evenimentele din Piața Independenței din Kiev pînă la trimiterea de trupe în Ucraina, dar fără să prezinte dovezi, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-un interviu pentru cotidianul spaniol El Pais.

''Acuzații privind o intervenție militară a Rusiei în conflictul din Ucraina nu sunt auzite pentru prima dată. De la începutul conflictului, noi suntem practic acuzați pentru toate, dar niciodată nu ni s-au prezentat dovezi. Absența dovezilor, tăcerea, deformarea adevărului caracterizează de fapt poziția SUA și a unor state europene'', a afirmat șeful diplomației de la Moscova în interviul menționat, preluat de RIA Novosti.

O astfel de abordare, a adăugat ministrul rus, ''se poate vedea și în declarațiile despre mișcările trupelor noastre, despre ancheta în catastrofa avionului malaezian, tragediile din Maidan (Piața Independenței din Kiev) sau de la Odesa și despre multe alte situații''.

Potrivit ministrului rus de externe, astfel de declarații sunt considerate de Moscova ''o manifestare a războiului informațional''.

În același interviu pentru El Pais, Serghei Lavrov a apreciat că o continuare a presiunilor la adresa Moscovei, prin adoptarea de sancțiuni, nu va ajuta la rezolvarea crizei din Ucraina, ci, dimpotrivă, va duce, în opinia sa, la adâncirea acestui conflict. Referindu-se la ultima serie de sancțiuni occidentale intrate în vigoare la 12 septembrie, Lavrov a afirmat că Rusia își rezervă dreptul de a lua măsurile necesare pentru apărarea intereselor naționale legale ale țării și a securității naționale.

Serghei Lavrov și-a exprimat totuși speranța că ''pragmatismul și bunul simț vor prevala în cele din urmă în abordările partenerilor Rusiei''. ''SUA, UE și alte țări trebuie să asculte de glasul rațiunii și să oprească acest cerc vicios al unor acțiuni inutile după principiul 'ochi pentru ochi', pe care ei înșiși l-au început'', a mai declarat ministrul rus de externe în interviul său pentru ziarul spaniol El Pais.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав