X 
Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Locuitorii din Găgăuzia ameninţă că vor bloca autostrada

11 sep. 2014,, 16:30   Societate
4053 0
Foto: gagauzinfo.md
Locuitorii din satul Chirsova au apelat la Comitetul Executiv al Găgăuziei cu o solicitare de a contribui la accelerarea reparaţiei traseului Comrat-Ciumai. În caz contrar, ei intenţionează să blocheze acest drum în localitatea lor, relatează NOI.md cu referire la site-ul oficial al autonomiei.

Cetăţenii se plîng de organizarea nesatisfăcătoare a lucrărilor la acest obiect. Compania care efectuează lucrările de reabilitare a traseului Comrat-Ciumai a frânat în mod repetat termenele de finalizare a acestuia. Ultima dată ei au promis să încheie lucrările de instalare a asfaltului pe acest segment de drum pînă la 1 septembrie. Însă termenele au fost din nou compromise, iar pe unele segmente lucrările au fost stopate definitiv. În plus, lucrările suspendate prezintă pericol pentru transportul care circulă pe acest drum.

„Din cauza executării lente a lucrărilor pe drum, s-a format un număr mare de segmente periculoase. Deja au avut loc un şir de accidente, inclusiv fatale. Acum a început anul de studii. Pe acest drum autobuzele transportă copiii. Există pericol pentru viaţa lor. În plus, se apropie iarna. Apare problema privind utilizarea deplină a acestui drum în perioada iernii”, a accentuat adjunctul başcanului, Nicolai Stoianov.

Pe site se mai spune că adjunctul başcanului a trimis din nou o scrisoare către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor din Republica Moldova, în care solicită ca ministrul Vasile Botnaru să acorde urgent atenţie procesului de reabilitare a acestui drum. Însă nici un răspuns scris de la această instituţie nu a sosit la Comitetul Executiv al Găgăuziei.

Lungimea segmentului de drum Comrat-Ciumai este de 55 km.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?