X 
Cutremure stiri: 506

Detalii despre atacul armat produs în capitală

9 sep. 2014,, 14:46   Societate
4609 0
Foto: noi.md
Un locuitor al capitalei a deschis astăzi focul asupra mai multor angajați ai Inspectoratului Național de Patrulare și funcționari ai Preturii Centru. Bărbatul a tras dintr-o armă de vînătoare, iar în consecință a rănit patru polițiști și doi reprezentanți ai Preturii, relatează NOI.md.

Potrivit șefului Direcţiei generale securitate publică a IGP, Marin Maxian, incidentul s-a produs în această dimineață, în jurul orei 9:30, pe strada Lermontov 128 din capitală. Altercația dintre polițiști și locatar s-a iscat după ce autoritățile au venit să demoleze blocurile de beton instalate ilegal de bărbat, pe drumul public. Pentru a-l imobiliza pe bărbat, polițiștii au folosit armele din dotare, iar în urma schimbului de focuri acesta a fost rănit.

„Cetățeanul a intrat în curtea personală, a scos din casă o armă cu țeavă lisă și, fără niciun fel de somație, a efectuat spontan două împușcături în direcția persoanelor care își exercitau atribuțiile funcționale, astfel fiind răniți patru angajați ai poliției și doi funcționari. Bărbatul și-a continuat acțiunile, amenințînd că va utiliza în continuare arma. Ca reacție, angajații poliției au aplicat armele din dotare, efectuînd împușcături de avertizare în direcția atacatorului. Acesta a fost rănit și imobilizat. Armele au fost ulterior ridicate”, a menționat Maxian.

Potrivit poliției, arma din care a tras bărbatul a fost deținută ilegal, întrucît permisul de portarmă expirase încă în 2009. Acesta riscă să facă ani grei de pușcărie pentru tentativă de omor și amenințare săvîrșită asupra persoanei cu funcție de răspundere. „Agresorul cu bună știință a dus în eroare organul de poliție, ascunzînd din circuit arma respectivă, fapt pentru care va urma o sancțiune suplimentară”, a spus Maxian.

Cazul este documentat la fața locului de anchetatori, care urmează să stabilească toate circumstanțele producerii incidentului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав