X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Rasmussen: Rusia atacă Ucraina

4 sep. 2014,, 13:15   Externe
3009 7
Foto : agerpres.ro
Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat joi că Rusia atacă Ucraina, amplificîndu-și astfel retorica împotriva Moscovei în debutul summitului Alianței Nord-Atlantice de la Newport, în Țara Galilor (Marea Britanie), relatează Reuters.

"Ne confruntăm cu un mediu de securitate schimbat substanțial. Spre Est, Rusia atacă Ucraina", a declarat el jurnaliștilor la sosirea la summitul NATO care are loc într-un complex dintr-o stațiune de golf din afara orașului Newport.

Întrebat despre planurile președintelui rus Vladimir Putin privind o încetare a focului în estul Ucrainei, Rasmussen a spus că Alianța salută eforturile pentru găsirea unui acord de pace, dar că ceea ce contează este situația din teren.

Moscova neagă acuzația că a trimis trupe în Ucraina, însă NATO susține că Rusia are peste 1.000 de militari care operează în estul Ucrainei.

Pe de altă parte, Rasmussen s-a declarat convins că aliații din NATO vor analiza cu seriozitate orice solicitare din partea guvernului din Irak de asistență în contextul confruntării cu insurgența jihadiștilor Statului Islamic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?