X 
Cutremure stiri: 502

Polițiștii de frontieră vor primi locuințe de serviciu

26 aug. 2014,, 16:54   Societate
3624 1
Foto: noi.md
Polițiștii de frontieră vor beneficia de locuințe de serviciu. O decizie în acest sens a fost aprobată de cabinetul de miniștri la propunerea Ministerului Afacerilor Interne, relatează NOI.md.

Hotărîrea îi vizează în mare parte pe cei care activează în direcţiile regionale şi sectoarele Poliţiei de Frontieră situate în alte localităţi decît cele în care persoana îşi are domiciliul stabil. Potrivit ministrului Dorin Recean, propunerea vine să încurajeze tinerii specialişti. În această ordine de idei, au fost modificate și prevederile ce stipulează dreptul poliţiștilor de frontieră la asigurare socială și asigurarea riscurilor de pierdere parţială sau totală a capacităţii de muncă.

Alte modificări operate de Guvern prevăd că polițiștii de frontieră vor avea competențe mai mari în examinarea diferitor tipuri de contravenţii. De asemenea, Poliţia de Frontieră își va completa competenţele în prevenirea, depistarea şi contracararea migraţiei ilegale şi altor infracţiuni transfrontaliere legate de circulaţia ilegală a traficului de arme şi muniţii, arme de distrugere în masă şi materiale conexe, substanţe şi deşeuri radioactive, deșeuri periculoase, obiecte de artă, obiecte de valoare istorică, obiecte proprietate intelectuală.

Modificările propuse corespund Strategiei de reformare a Ministerului Afacerilor Interne şi standardelor Uniunii Europene.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав