X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Bumacov laudă cu mîndrie realizările producătorilor de struguri de masă (VIDEO)

26 aug. 2014,, 09:00   Economie
4167 1
Foto: noi.md
Republica Moldova a exportat 2000 de tone de struguri de masă, consumatorul principal rămînînd Rusia. Informația a fost comunicată de ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, în cadrul unei conferințe de presă, notează NOI.md.

Oficialul a relatat unele rezultate ale celei de-a doua ediții a Festivalului Strugurelui, care s-a desfășurat duminica trecută în Cimișlia. Astfel, la eveniment au participat peste 100 de producători de struguri de masă din 16 raioane ale Republicii Moldova, care au prezentat peste 50 de soiuri de producție. Vasile Bumacov nu a ezitat să remarce particularitatea moldovenească specifică: se strigă în gura mare despre necesitatea piețelor de desfacere, dar nu se mișcă un deget pentru aceasta.

La festival au participat și oaspeți din SUA, Polonia, România, Ucraina, precum și mai mulți ambasadori străini acreditați la Chișinău.

Ministrul a anunțat că de la începutul sezonului de recoltare, adică timp de două săptămîni, producătorii autohtoni au exportat în Rusia, România, Belarus și Ucraina peste 2000 de tone de struguri de masă. „Rusia nu a introdus niciun fel de restricții la importul strugurilor de masă din Moldova”, a amintit Vasile Bumacov.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?