Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

La Chişinău se află membri ai forţelor speciale americane?

14 aug. 2014,, 14:00   Societate
8521 20
Foto: noi.md
„În hotelurile din capitală într-adevăr pot fi întîlniţi militari americani, dar nu membri ai forţelor speciale, ci ai trupelor de inginerie din statul Carolina de Nord. Iar în Moldova ei se află într-o misiune umanitară”, a declarat pentru NOI.md ofițerul de presă al Ministerului Apărării al Republicii Moldova, Ala Diaconu.

În presă au apărut informaţii precum că în hotelul „Jolly Alon” au fost văzute persoane ce poartă uniforma militară a SUA. Pe partea din faţă a camuflajului acestora era inscripţionat „U.S. ARMY”. Autorul informaţiei scrie că soldaţii americani erau îmbrăcaţi nu într-o simplă uniformă a armatei americane, ci în uniforma serviciilor speciale ale SUA – Special Forces.

Potrivit agențiilor de știri, ofițerul de presă al Ministerului Apărării s-a arătat mirată de apariţia militarilor americani şi a promis să afle despre ce este vorba.

„Într-adevăr am fost sunaţi ieri de un jurnalist şi eu i-am explicat că nu sînt niciun fel de forțe speciale, ci militari ai trupelor de inginerie din statul Carolina de Nord din SUA. Potrivit unui acord dintre Moldova şi SUA de prietenie şi cooperare, ei ajută la reparaţia Gimnaziului-internat nr.2. Militarii americani se vor afla la noi în ţară pînă în septembrie”, a precizat Diaconu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?