X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Arşiţa, un chin pentru cardiaci. 25 de persoane au fost internate la Institutul de Cardiologie

14 aug. 2014,, 10:33   Societate
2911 0
Foto: ntv.ru
Arşiţa este un chin pentru cardiaci. În ultimele 24 de ore, 25 de persoane au fost internate la Institutul de Cardiologie după ce au suferit accidente vasculare cerebrale acute.

Oamenii cu boli de inimă trec printr-un adevărat test de rezistenţă în această perioadă. Pe lîngă durerile pe care le au în mod obişnuit, ei trebuie să mai suporte şi complicaţiile provocate de canicula.

"Am ieşit în stradă şi am simţit o presiune în piept şi un vuiet în cap. La un moment dat parcă au dispărut, deoarece am băut pastile. După care iarăşi a revenit".

"La mine tensiunea e tare de mult şi eu întrebuinţez şi dimineaţa, şi seara pastile, dar acum de vreo cîteva zile, pe căldurile iestea probabil, nu o puteam regula".

"În fiecare an, vara apare boala asta, progresează. Slăbiciune, inima începe să mă doară, mă înnăduş şi eu noaptea nu pot dormi".

Căldura provoacă dureri în piept şi celor sănătoşi. În aceste condiții, medicii recomandă pacienților să-și rezerve o oră de odihnă la amiază şi să evite ieşirile în soare.

"Acești pacienți au fost internați în cardiologia de urgență și au infarct miocardic desfășurat. O mare parte dintre ei sînt cei cu insuficiență cardiacă și au avut nevoie de îngrijiri de urgență. Acum starea lor este stabilă și urmează tratamentul staționar", a declarat medicul cardiolog, Eleonora Vataman.

Totodată, peste 740 de persoane, printre care vîrstnici și copii, au avut nevoie de ajutorul medicilor de la Spitalul de Urganță. Aceştia spun că în aceste zile s-au înregistrat cu peste 10 la sută mai multe solicitări decît media zilnică anuală.

În zilele caniculare, medicii recomandă să consumăm minim doi litri de apă şi să evităm plimbările în orele amiezii. Totodată, specialiștii recomandă să consumăm cît mai multe fructe și legume proaspete și să evităm cafeaua și băuturile alcoolice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав