X 
Cutremure stiri: 502

Ce îi preocupă cel mai mult pe moldoveni – sondaj

12 aug. 2014,, 14:00   Societate
5358 2
Foto: noi.md
Majoritatea cetățenilor Republicii Moldova sînt preocupați în cea mai mare măsură de prețuri, sărăcie, viitorul copiilor, șomaj și corupție. Totodată, o parte însemnată a populației se arată îngrijorată și de eventualitatea izbucnirii unui război în zonă, relatează NOI.md cu referire la datele unui sondaj de opinie realizat de Centrul de Investigații Sociologice și Marketing "CBS-AXA".

Potrivit studiului, marea majoritate a populației – circa 62 la sută – consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșită, în timp ce 24 la sută opinează că direcția este bună. În ceea ce privește situația economică actuală a țării, peste 78 la sută dintre respondenți au declarat că nu sînt mulțumiți la acest capitol. Alți 55 la sută dintre respondenți au menționat că nu sînt mulțumiți nici de modul în care trăiesc.

Datele sondajului mai arată că moldovenii continuă să aibă cea mai mare încredere în Biserică, primării și mass-media, în timp ce încrederea în instituțiile de vîrf ale statului este joasă.

Precizăm că sondajul de opinie a fost realizat în perioada 22 iulie – 1 august, pe un eșantion de 1504 persoane, marja de eroare fiind ± 2,6. Studiul a fost realizat la inițiativa Centrului de Investigații Sociologice și Marketing "CBS-AXA", Institutului de Politici Publice și a publicației „Panorama”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав