Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Un novice printre potențialii deputați, identificat în urma sondajului

12 aug. 2014,, 12:05   Politică
5678 27
Foto: noi.md
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în legislativ ar accede cinci partide politice. Cel puțin asta atestă datele unui sondaj realizat de Centrul de Investigații Sociologice și Marketing "CBS-AXA", la finele lunii iulie.

Astfel, potrivit rezultatelor studiului, cele mai multe voturi le-ar acumula PCRM – 21 la sută, pentru PLDM ar vota circa 12,7% dintre alegători, pentru PD – 6,5 la sută, pentru PL – 6,1%, iar „Blocul lui Renato Usatîi” ar acumula circa 6 la sută din sufragii. Următorul în clasament s-ar poziționa PSRM – cu 3,3 la sută din voturi.

Potrivit directorului Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroșie, modificările în repartizarea voturilor se datorează faptului că majoritatea indecișilor sînt orientați, în prezent, spre partidele care susțin integrarea în Uniunea Vamală.

„Aș corela această schimbare cu schimbarea opțiunilor integraționiste ale populației. Susținerea opțiunii europene, după 2009, cade, iar rezistența celor care ar vota contra acestei opțiuni crește. Astăzi avem o balanță, procentajul celor care susțin UE ar fi egal cu cei care se împotrivesc”, a explicat Barbăroșie.

Datele sondajului arată că circa 32 la sută dintre alegători nu au decis încă cu cine vor vota, iar 7,6 la sută nu ar merge la alegeri.

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 22 iulie – 1 august, pe un eșantion de 1504 persoane, marja de eroare fiind ± 2,6. Studiul a fost realizat la inițiativa Centrului de Investigații Sociologice și Marketing "CBS-AXA", Institutului de Politici Publice și publicației „Panorama”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?