Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Poroșenko: Kievul deține imagini prin satelit a rachetei care a doborît Boeing-ul

21 iul. 2014,, 00:18   Externe
9923 21
Foto: ntv.ru
Ucraina deține imagini filmate prin satelit care surprind momentul lansării rachetei care a doborît pe 17 iulie un avion de linie de tip Boeing al companiei Malaysia Airlines.

Declarația aparține președintelui ucrainean, Piotr Poroșenko și a fost făcută în timpul unei convorbiri telefonice cu omologul său francez, Francois Hollande.

Potrivit lui Poroșenko, în afară de imagini, există, de asemenea, "interceptări ale convorbirilor telefonice ale teroriștilor și alte dovezi incontestabile, care probează furnizarea de arme din Rusia".

Piotr Poroșenko a acuzat din nou forțele de autoapărare că împiedică desfășurarea anchetei pe marginea accidentului. Între altele, liderul de la KIev a spus că forțele de autoapărare „au luat înregistratoarele datelor de zbor”.

Potrivit comunicatului, Francois Hollande a declarat că după ce vor fi dovedite faptele de livrare rebelilor de arme rusești, inclusiv cele din care a fost doborît avionul, se va convoca de urgență ședința Consiliului European.

Anterior, viceprim-ministrul autoproclamatei "republici populare Donețk" Andrei Purghin a declarat că informațiile potrivit cărora înregistratoarele de zbor ale aeronavei Boeing-777 ar fi preluate de rebeli și duse la Donețk, nu corespund realității.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?