X 
Cutremure stiri: 502

Moldova va primi 30 de milioane de euro pentru dezvoltarea sistemului de aprovizionare cu apă

19 iul. 2014,, 11:30   Economie
4776 2
Foto: agerpres.ro
Republica Moldova va primi 30 de milioane de euro pentru implementarea unui proiect de dezvoltare a sistemului regional de aprovizionare cu apă în nordul țării, transmite NOI.md. Pentru realizarea proiectului Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană de Investiții (BEI) vor oferi credite de cîte 10 milioane de euro, iar încă 10 milioane de euro vor fi oferite cu titlul de grant de Uniunea Europeană.

Guvernul Republicii Moldova a aprobat semnarea acordurilor respective de creditare cu BERD și BEI, desemnîndu-l pentru semnarea documentelor pe ministrul Finanțelor, Anatol Arapu.

Astfel, suma de 30 de milioane de euro urmează să fie folosită pentru modernizarea apeductului Soroca – Bălți, pentru sporirea calității și eficienței serviciilor de aprovizionare cu apă. Creditul va fi oferit companiei care va gestiona proiectul. Această companie va constituită de 7 autorități locale (Bălți, Florești, Soroca, Sîngerei, Telenești, Rîșcani și Drochia) și Ministerul Mediului.

Se preconizează că realizarea proiectului va reduce consumul de energie electrică și pierderile comerciale, va spori nivelul de colectare a mijloacelor, va majora eficiența personalului etc. Apeductul Soroca – Bălți a fost construit în anul 1980. În prezent apeductul este gestionat de compania „Acva-Nord” care se află la balanța Ministerului Mediului. Traifele joase la apă nu permit ca infrastrcutura apeductului să fie menținută la un nivel corespunzător, de aceea este nevoie de investiții pentru modernizarea acestuia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав