X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Cea mai mare intersecție cu pod din Moldova a fost dată în exploatare (FOTO)

16 iul. 2014,, 17:45   Societate
4896 2
Foto: gov.md
A fost dată în exploatare cea mai mare intersecție cu pod din Moldova. Prezent la lansarea intersecției denivelate din localitatea Sărăteni, prim-ministrul Iurie Leancă a remarcat că intersecția este prima construcție de acest fel edificată în ultimii 20 de ani în Republica Moldova.

După inspectarea noului obiect prim-ministrul a mulțumit poporului american pentru un astfel de cadou generos.

„Este cel mai mare proiect de asistență tehnică, bani care au fost aduși în Moldova gratis. Reușim să vedem un drum de calitate europeană pe bani americani, este o simbioză foarte reușită. Sînt convins că este doar un prim proiect, deoarece ar mai fi nevoie de cel puțin 20 de astfel de intersecții denivelate. Sper foarte mult că vom avea și în Chișinău astfel de proiecte, fiindcă asta va permite să descongestionăm traficul. Aduc mulțumiri poporului american, ambasadorului și colegilor de la Ambasadă care au monitorizat activ lucrările de construcție”, a subliniat Iurie Leancă.

La ceremonie au participat ambasadorul SUA în Republica Moldova, William Moser, reprezentanți ai Fondului Provocările Mileniului Moldova, precum și ai Corporației Provocările Mileniului.

„Am primit o replică foarte interesantă de la o doamnă primar dintr-un sat situat de-a lungul traseului pe care îl reabilităm, care a spus că într-un an am tranzitat de la Uniunea Sovietică la Uniunea Europeană. Guvernul Republicii Moldova într-adevăr întreprinde măsuri concrete care să apropie țara de UE, iar SUA va fi mereu alături de Republica Moldova în diverse proiecte”, a precizat William Moser.

Intersecția denivelată sub forma unui pod nou cu lungimea de circa 60 de metri, lățimea de 13,5 metri și înălțimea de șapte metri costă circa două milioane de dolari.

Construcția a fost realizată în cadrul proiectului de reabilitare a drumului Sărăteni-Soroca, pe o lungime de 93 de km. Intersecția va contribui la fluidizarea traficului și la sporirea securității circulației rutiere în perimetrul drumurilor naționale R14 (Chișinău-Bălți) și M2 (Chișinău-Soroca).

Porțiunea de drum Sărăteni-Soroca face parte din traseul național M2, care asigură legătura dintre Republica Moldova şi Ucraina. Lucrările de reabilitare a acestui traseu au demarat în 2012 și vor continua pînă la finele lunii august 2014.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав