X 
Cutremure stiri: 502

Expert: Kievul are nevoie de război în Ucraina

16 iul. 2014,, 01:21   Externe
8662 21
Foto: nn.by
Kievul vrea război, acesta este profitabil din punct de vedere economic. Declarația a fost făcută în cadrul unei mese rotunde la Moscova, la 15 iulie, de prodecanul facultății de Economie mondială și relații internaționale a Școlii Superioare de Economie Andrei Suzdalițev, transmite REGNUM.

"Kievul se prezintă drept victimă a agresiunii ruse, pentru a fi ajutat, să i se acorde împrumuturi. Adică autoritățile ucrainene au nevoie de război și vor lupta pînă la capăt", - este sigur Suzdalițev.

În această situație, crede expertul, nu se poate vorbi despre nicio integritate a Ucrainei. "Trupele ucrainene ucid civili, copii, femei, distrug fabrici, iar pentru cuvîntul "federalizare" în estul Ucrainei poți fi ucis. Părțile nu sînt dispuse să trăiască împreună", - a spus analistul.

Între timp, Suzdalițev a remarcat faptul că forțele de dreapta de la Kiev, sub presiunea cărora se află Poroșenko și care "au nevoie de război pentru curățarea teritoriului și eliminarea oricărei nemulțumiri", "presîndu-i" pe insurgenți încearcă să învingă Rusia, spre deliciul UE și al SUA. "La ei în Ucraina este un război cu Rusia, acesta este un război împotriva noastră", - a subliniat expertul.

În același timp, el a adăugat că Rusia niciodată nu a înaintat pretenții teritoriale nici față de Ucraina, nici față de partea sa de sud-est și că Rusia nu are nevoie de o Ucraină destabilizată. "Rusia nu are niciun fel de beneficii economice de pe urma războiului din Ucraina. Ucraina este un stat de tranzit, care asigură fluxul produselor noastre pe piața europeană. Oricum, Rusia suportă costuri economice și politice enorme de pe urma acestui război", - a spus expertul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав