Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Parlamentul a scutit de achitarea TVA lucrările de reabilitare a unor străzi, finanţate de BERD și BEI

15 iul. 2014,, 10:15   Societate
3280 0
Foto: buzznews.ro
Parlamentul va scuti autorităţile Chişinăului de achitarea TVA-ului de 50 de milioane de lei pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare a unor străzi din centrul oraşului. Potrivit agenţiei "Infotag", lucrările vor fi realizate în cadrul unui proiect finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Banca Europeană de Investiţii (BEI).

Preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă, a spus luni la şedinţa comisiei că "administraţia capitalei a primit un credit de la BERD şi BEI în sumă de 22 de milioane de euro pentru reabilitarea a şase străzi, iar scutirea de achitarea TVA-ului va permite utilizarea resurselor economiste pentru reabilitarea unei străzi suplimentare".

"Guvernul susţine această idee, iar locuitorii oraşului, cu siguranţă, vor saluta această decizie a Parlamentului, care va contribui la sporirea calităţii drumurilor", a subliniat Ioniţă.

Șefa Direcţiei generale finanţe a Primăriei, Veronica Herţa, a spus că "acest proiect a fost deja aprobat de Consiliul Municipal şi în viitorul apropiat vor începe lucrările de reparaţie".

"Vorbim despre un credit de 10,3 milioane de euro din partea BERD pe un termen de 10 ani cu o perioadă de graţie de doi ani, precum şi 10,3 milioane de euro de la BEI pe un termen de 15 ani, cu o perioadă de graţie de patru ani. Suma rămasă va fi transferată din partea altei organizaţii. Rata procentuală a creditului este de circa 6% anual. Potrivit proiectului vor fi reabilitate cele mai importante străzi din capitală – Ştefan cel Mare, Alexandru cel Bun, Constantin Negruzzi, 31 august", a spus ea.

Herţa a explicat că în cazul în care Primăria ar fi fost obligată să achite TVA pentru lucrările efectuate, atunci a cincea parte ar fi fost cheltuită pentru impozite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?