Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4057

SUA ar trebui să înțeleagă că prietenii sunt ascultați și nu interceptați (Jean-Claude Juncker)

14 iul. 2014,, 08:30   Externe
4571 2
Foto : agerpres.ro
Noul scandal de spionaj între Germania și SUA ar putea duce la o pierdere gravă a încrederii în relațiile transatlantice, a declarat conservatorul luxemburghez Jean-Claude Juncker, desemnat să conducă viitoarea Comisie Europeană, într-un interviu pentru ziarul german Bild am Sonntag, citat de agenția de presă Ria Novosti.

"Avem o problemă serioasă cu democrația. Trebuie să le explicăm prietenilor noștri americani că prietenii se ascultă unul pe celălalt, nu se interceptează", a declarat Juncker.

El a mai spus că guvernele au pierdut controlul asupra serviciilor secrete, cărora nu li se permite, de obicei, să opereze într-un vid juridic și care trebuie să răspundă în fața autorităților pentru acțiunile lor.

Săptămîna trecută a fost reținut în Germania un angajat al Serviciului de Informații Externe (BND), acesta fiind primul suspect de colaborare cu serviciile de informații americane. El a recunoscut că a furnizat Agenției de Securitate Națională (NSA) din SUA informații cu privire la comisia specială a Bundestag-ului, care investighează activitatea acestei agenții de informații pe teritoriul RFG.

Un al doilea suspect — un angajat al Ministerului german al Apărării — este deocamdată în libertate. Guvernul german a anunțat zilele trecute expulzarea șefului serviciilor secrete americane pentru Germania.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?