Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Au fost comunicate numele tinerilor arestaţi la Comrat şi acuzaţi de extremism

11 iul. 2014,, 12:55   Societate
2798 3
Foto: donbass.ua
Au fost comunicate numele tinerilor arestaţi de colaboratorii operativi ai Serviciului de Informaţie şi Securitate la finele lunii iunie la Comrat şi acuzaţi de extremism. Aceştia sînt Vasile Mavrodi, Dumitru Cuzneţov şi Veaceslav Urum.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la datele portalului deschide.md, se afirmă că ei au fost trimişi la o tabără militară, amplasată în apropiere de Rostov pe Don, pentru a fi instruiţi în metodele de luptă cu diviziunile speciale ale poliţiei. La plecarea tinerilor, potrivit portalului, au contribuit demnitari din Comitetul Executiv al Găgăuziei. Se indică şi numele coordonatorului "proiectului" - şeful Direcţiei tineret şi sport al autonomiei, Anatoli Cara. După ce tinerii au fost arestaţi, Cara a părăsit Moldova şi se ascunde, cel mai probabil, în Rusia.

Se afirmă că Mavrodi, Cuzneţov şi Urum au fost instruiţi în atacarea poliţiei, mînuirea diferitor tipuri de arme şi chiar confecţionarea cocktailurilor Molotov. Tinerii trebuiau să recruteze cel puţin 100 de doritori din autonomie, pentru a fi instruiţi în tabăra militară cu scopul de a organiza, ulterior, dezordini în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?