Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Diacov: Noi le transmitem un semnal locuitorilor Transnistriei (VIDEO)

10 iul. 2014,, 16:15   Politică
4917 3
Foto: noi.md
Declarația cu privire la procesele de reintegrare teritorială a țării în contextul parcursului european al țării, adoptată astăzi de Parlament, este un semnal de bunăvoință transmis de autoritățile de la Chișinău populației și conducerii de la Tiraspol. Opinia aparține președintelui de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, și a fost exprimată pentru NOI.md.

Diacov a ținut să precizeze că procesul de integrare europeană vizează nu doar populația de pe malul drept al Nistrului, dar și pe cea din regiunea transnistreană. Potrivit politicianului, declarația nu vine să schimbe radical relațiile dintre cele două părți, dar este un pas spre crearea unei atmosfere de dialog mai constructive.

„Această declarație este un semnal pentru toți cetățenii regiunii, pentru conducere, mediul de afaceri că Moldova este gata să deschidă porțile ca noi împreună să soluționăm problemele legate de integrarea europeană a țării. Prin această declarație le transmitem un semnal că pot să participe la diverse proiecte, să beneficieze de bani europeni. Integrarea europeană este și a noastră, și a voastră”, a explicat Diacov.

În ceea ce privește punctul de vedere al opoziției parlamentare pe marginea acestei declarații, Diacov a subliniat că este dreptul lor să-și apere punctul de vedere.

Menționăm că Declarația a fost adoptată cu votul majorității parlamentare, la inițiativa unui grup de deputați din PD, PLDM și PLR.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?