X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Deputaţii transnistreni au fost scutiţi de cantonamente militare

10 iul. 2014,, 14:15   Societate
3867 0
Foto: vesti.md
Deputaţii consiliilor locale şi ai Sovietului Suprem (SS) din Transnistria au fost scutiţi de cantonamentele militare obligatorii, organizate o dată la doi ani. Circa 1100 de persoane sînt încorporate în serviciul militar în termen cu durata de sub o lună.

Deputaţii consiliilor locale nu ridică nicio plată pentru activitatea de ales al poporului, astfel că obligaţia de participare la reinstruirea militară i-a nemulţumit pe mulţi dintre aceştia. Totuşi, deputatul SS Andrei Sipcenco, unul dintre participanţii activi la conflictul armat de pe Nistru, este de părere că "aceasta este partea cea mai activă a societăţii, care trebuie să fie pregătită în primul rînd să se ridice în apărarea republicii şi să facă acest lucru în mod profesionist ...".

Cu o superioritate minimă de două voturi (23 din 44), SS a votat pentru anularea participării deputaţilor la cantonamente. La 30 iunie, liderul autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk, a semnat un decret cu privire la mobilizarea deputaţilor de toate nivelurile la cantonamente militare obligatorii. Deputatul de opoziţie al SS Anatoli Dirun a trimis la "preşedinţie" o propunere ca în loc de deputaţi să fie mobilizaţi angajaţii de ministere, departamente şi administraţii în teritorii. Dirun a întrevăzut "o succesivitate stranie" în apariţia decretului lui Şevciuk imediat după ce Republica Moldova a semnat Acordul de asociere cu Uniunea Europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?