Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Lavrov cere Kievului să-i recunoască pe rebeli parte a negocierilor

9 iul. 2014,, 17:26   Externe
4384 6
Foto : mfaabkhazia.net
Rebelii din estul Ucrainei nu sunt dispuși să capituleze și să depună armele la cerințele ultimative ale Kievului, ca o condiție pentru începerea negocierilor destinate rezolvării crizei, a declarat miercuri ministrul rus de externe Serghei Lavrov, într-o conferință de presă susținută în finalul convorbirilor purtate la Moscova cu omologul său italian Federica Mogherini, informează ITAR-TASS.

'Este necesar ca toate părțile implicate în conflict (în Ucraina) să fie tratate cu omenie și să nu fie numite neoameni sau teroriști', a afirmat șeful diplomației ruse, pledînd ca autoritățile de la Kiev să-i recunoască pe rebeli ca parte a negocierilor.

Reprezentanții sud-estului Ucrainei, a spus el, 'doresc să rămînă pe pămîntul lor, să fie respectați și să le fie ascultate aspirațiile' și 'sa nu fie obligați să se supună autorităților care guvernează astăzi la Kiev'.

Lavrov a declarat că Rusia este recunoscătoare Italiei, țară care în prezent exercită președinția semestrială a UE, pentru sprijinul acordat eforturilor în soluționarea crizei ucrainene.

'Avem o poziție comună cu privire la necesitatea aplicării înțelegerilor convenite la reuniunea de la Berlin, care prevăd încetarea imediată, bilaterală și necondiționată a focului și apoi, pe această bază, asigurarea trecerii la dialog, ce va ajuta la rezolvarea tuturor problemelor politice existente în prezent în Ucraina', a evidențiat ministrul rus de externe.

Guvernul ucrainean nu va negocia cu rebelii pînă cînd aceștia nu vor depune armele, a declarat în urmă cu o zi ministrul ucrainean al apărării Valeri Gheletei, citat de AFP.

'Nu va mai fi un armistițiu unilateral' (ca acel care a expirat la 30 iunie) din partea forțelor ucrainene angajate în 'operațiunea antiteroristă' în estul țării, a afirmat el, adăugând că separatiștii nu au respectat armistițiul unilateral decretat de președintele Petro Poroșenko.

'Președintele ucrainean a spus clar: orice fel de negocieri vor fi posibile numai după ce insurgenții vor depune definitiv armele', a mai declarat ministrul apărării.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?