X 
Cutremure stiri: 502

Chirtoacă: Corupția este încurajată de liderii politici (VIDEO)

8 iul. 2014,, 16:03   Politică
5475 5
Foto: chisinau.md
Potrivit primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, în lupta împotriva corupției trebuie să se implice întreaga țară, și nu doar în cadrul Primăriei, dar liderii politici, dimpotrivă, încurajează acest fenomen. Chirtoacă și-a exprimat această opinie la postul de televiziune Noroc TV, relatează NOI.md.

„Nu funcţionează legea şi statul de drept. Asta e Republica Moldova la ora actuală. Nu este vorba de scuze sau nescuze, este vorba de un fenomen cu care eu nu sînt de acord. În măsura în care avem competenţe şi, respectiv, reuşim să obstrucţionăm acest fenomen – o facem. Este vorba de o încrengătura la nivelul întregii republici. Problema de fond pe care o văd eu astăzi este că nu avem o luptă din toate punctele de vedere cu corupţia. Corupţia este încurajată sau poate chiar dirijată de la nivelul structurilor de stat, anumitor structuri sau chiar lideri politici. Alte structuri au în sarcină să facă reforme anticorupţie şi aşa mai departe, dar în momentul în care sînt două direcţii contradictorii în cadrul aceluiaşi sistem, lucrurile nu au cum să meargă”, a subliniat Chirtoacă”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав