X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4065

Germania trimite în SUA o delegație parlamentară pentru discutarea scandalului de spionaj

7 iul. 2014,, 18:40   Externe
4529 0
Foto: agerpres.ro
Germania a trimis luni o delegație parlamentară în SUA, în contextul amplificării scandalului de spionaj dintre Berlin și Washington.

Din delegație fac parte cinci deputați reprezentanți ai tuturor grupurilor parlamentare din Bundestag, membri ai Comisiei parlamentare pentru politică externă, informează DPA și ITAR-TASS.

Delegația este condusă de președintele Comisiei pentru politică externă, Norbert Roettgen (Uniunea Creștin-Democrată).

Deputații germani intenționează să discute cureprezentanți ai Departamentului de Stat și congresmeni americani situația creată după arestarea unui colaborator al serviciilor germane de informații (BND), suspectat de spionaj în favoarea SUA.

De asemenea, parlamentarii germani vor avea la New York o întrevedere cu secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Ban Ki-moon.

Colaboratorul BND arestat miercuri face obiectul unei anchete a Parchetului federal german, el fiind suspectat de a fi spionat pentru SUA comisia parlamentară din Bundestag care investighează operațiunile de culegere de informații desfășurate în Germania de Agenția Națională de Securitate a SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?