X 
Cutremure stiri: 502

Sistemul energetic al Moldovei va fi interconectat cu cel european

7 iul. 2014,, 14:30   Economie
6156 1
Foto: noi.md
Reprezentanții UE, Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Băncii Europene pentru Investiții au confirmat suportul deplin pentru implementarea proiectelor strategice de interconectare a infrastructurii energetice a Republicii Moldova cu cea a UE, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului de presă al MAEIE, informația a fost comunicată în cadrul reuniunii trilaterale în formatul Comisia Europeană – România – Republica Moldova, la care au participat instituţiile financiare internaţionale. La reuniune au fost abordate subiecte ce ţin de interconexiunile energetice RM-UE. Din partea Republicii Moldova, la reuniune a participat viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Iulian Groza.

Părţile au avut un schimb de opinii privind proiectele curente în acest domeniu, în particular au salutat progresul lucrărilor asupra gazoductului Iaşi-Ungheni, care urmează a fi finalizate către sfîrșitul lunii august. Totodată, părțile au discutat despre procesul de realizare a interconexiunilor electrice dintre Republica Moldova și România. Reprezentanții UE, Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Băncii Europene pentru Investiții şi-au exprimat disponibilitatea de a sprijini implementarea proiectelor strategice de interconectare a infrastructurii energetice Republicii Moldova cu cea a UE.

Părțile au stabilit ca următoarea reuniune în acest format să aibă loc la Bruxelles în luna septembrie curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав