Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Explicația MAI în legătură cu reținerea lui Chirtoacă

3 iul. 2014,, 12:07   Societate
8187 6
Foto: tribuna.md
Viceministrul afacerilor interne Serghei Diaconu a venit cu unele precizări pe marginea incidentului produs aseară în centrul capitalei, cînd primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a fost reținut de polițiști și supus testului de alcoolemie.

Diaconu a explicat că poliția a intervenit în acest caz în urma unei sesizări făcute la numărul de telefon 902, fără a preciza din partea cui a venit apelul. Potrivit viceministrului, primarul ar fi consumat băuturi alcoolice înainte de a urca la volan, iar poliția a încercat doar să-și facă meseria. Diaconu a explicat și de ce întreaga scenă a fost filmată de oamenii legii.

„Avînd în vedere că domnul Chirtoacă a recunoscut că a consumat băuturi alcoolice înainte de a urca la volan, considerăm că sesizarea a fost una întemeiată. Înregistrarea video a activității polițiștilor are drept scop evitarea oricăror abuzuri sau tentative de corupere”, a menționat Diaconu pe o rețea de socializare.

Totodată, viceministrul de interne a menționat că prezența unui colaborator de la „Fulger” este o procedură standard în timpul operațiunilor desfășurate pe timp de noapte. Cu toate acestea, funcționarul a recunoscut că în cazul dat nu era necesară implicarea colabolatorului "Fulger".

„Sper ca domnul primar să depășească această supărare și să efectueze o analiză a orașului din perspectiva securității rutiere. De exemplu, dumnealui ar putea să depună un efort mai mare în gestionarea transportului public din municipiu, dar mai ales la îmbunătățirea securității pasagerilor, în special în microbuze”, a menționat Diaconu.

Dorin Chirtoacă a anunțat că a fost urmărit și reținut ieri seara de polițiști în centrul capitalei, după care supus testului de alcoolemie. Primarul a menționat că a fost urmărit de cel puțin două mașini civile și două echipaje de poliție ale Inspectoratului Național de Patrulare, dotate cu automate Kalașnikov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?