Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

De la 1 iulie Italia va prelua președinția UE

1 iul. 2014,, 19:00   Externe
3820 0
Foto: gordonua.com
Pe 1 iulie, Italia preia de la Grecia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, unde sănt reprezentate guvernele în procedura de luare de decizii UE. Parlamentul European (PE) lucrează întotdeauna îndeaproape cu statul ce deţine preşedinţia Consiliului, pentru a se asigura că programul legislativ al Uniunii funcţionează fără probleme.

Președinția Consiliului UE se schimbă la fiecare șase luni, fiind deținută pe rînd de cele 28 de state membre. Țara care deține președinția prezidează reuniunile Consiliului și negociază acorduri între state și cu alte instituții europene, inclusiv cu Parlamentul și Comisia, în numele tuturor membrilor Consiliului.

Cînd se schimbă președinția, reprezentanții statului care o preia vin la Parlament pentru a anunța în plenul acestuia prioritățile guvernului pentru perioada de șase luni. Pe 2 iulie, premierul italian Matteo Renzi va discuta cu deputații prioritățile țării sale pentru următoarele șase luni. Miniștrii italieni vor discuta mai tîrziu în detaliu aceste priorități cu deputații europeni în cadrul comisiilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?