X 
Cutremure stiri: 506

Putin: Tentativele de a impune o alegere între UE și Rusia vor scinda Ucraina

28 iun. 2014,, 08:30   Externe
3369 4
Foto: ruvr.ru
Lovitura de stat anticonstituțională din Ucraina și tentativele de a impune o alegere artificială între Europa și Rusia vor împinge societatea ucraineană spre o scindare și o confruntare dureroasă, a declarat ieri președintele rus, Vladimir Putin.

El a relevat că victime ale conflictului ucrainean devin în primul rînd civilii. „În sud-estul țării se varsă sînge, are loc un dezastru umanitar, zeci de mii de refugiați sînt nevoiți să caute adăpost în Rusia. Mor și sînt persecutați intenționat jurnaliștii, diplomații sînt supuși atacurilor”, a subliniat Putin.

„Ucrainenii trebuie să se întoarcă pe calea păcii, a dialogului și consensului. Lucrul principal este asigurarea unui regim de încetare a focului pe termen lung, care este necesar pentru desfășurarea negocierilor dintre Kiev și reprezentații regiunilor din sud-estul țării”, a spus președintele rus, relevînd că Rusia încearcă sincer să contribuie la un asemenea proces de pace.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав