X 
Cutremure stiri: 506

Valoarea proiectelor finanțate de UE în Republica Moldova se ridică la 965 de milioane de euro

26 iun. 2014,, 15:55   Societate
3500 0
Foto: timpul.md
Uniunea Europeană a finanțat peste 630 de proiecte în Republica Moldova, începînd cu anul 1999, suma alocată în aceste scopuri fiind de circa 965 de milioane de euro. Informația a fost prezentată astăzi legislativului de către deputatul liberal-reformator Valeriu Saharneanu.

Deputatul a precizat că a făcut o interpelare la Cancelaria de Stat pentru a afla ce sume au investit Uniunea Europeană și Comunitatea Statelor Independente în proiectele locale. Potrivit lui Saharneanu, comunitatea europeană s-a dovedit a fi mai darnică la capitolul finanțării externe.

„Din 1999 și pînă în prezent, UE a demarat 636 de proiecte în Republica Moldova, cu un buget de 965 de milioane 400 de mii de euro, toate fondurile fiind sub formă de grant. Ce ține de CSI, instituția nu deține informații privind asistența externă acordată Moldovei”, a precizat Saharneanu.

Menționăm că toate datele pe marginea asistenței financiare venite din exterior pot fi accesate pe o platformă lansată de Cancelaria de Stat. Astfel, cetățenii pot afla unde şi ce proiecte finanţate din fonduri externe au fost implementate în ţara noastră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав